Kollektív regisztráció

Általában a változások események formájában jelzik közeledtüket és ilyenkor olyan iheletek érkeznek, amik létező problémákra engednek rátekintést. A létező problémák megítélése viszont eltérő, hisz ha ezekből hasznot lehet húzni, akkor máris megjelennek az ellenérdekű felek.

Érkezett hozzám egy e-mail, amiben a PayPal tájékoztatott pár változásról. Amikor elkezdtem beleolvasni, két dolog ragadta meg a figyelmem. Az egyik az a jogi nyelvezet és tálalási mód, amiből kiérezni, hogy itt kíméletlenül be lesz hajtva mindenkin a legkisebb hiba is. Még egy 3500 dolláros összeg is a retinámba égett, amit ugye nem kell ecsetelnem, hány Paypalt használónak jelentene megoldhatatlan problémát. A másik, ami megragadta a figyelmem az, hogy az amerikaiak semmiből sem tanulnak.

Nem tartom magam jogi szakértőnek, de hülye embernek sem. Ám amikor belekezdtem a szöveg olvasásába, az érzés, ami megjelent az, hogy "ez ijesztő". Beleképzeltem magam azoknak a helyébe, akik nem rendelkeznek ilyen ésszel, mint én és ezt olvassák. Mellette az energetikai csatornán fenyegető rezgés. Tényleg pazar dolgokat visznek véghez az amerikaiak, ám arra sosem voltak képesek, hogy érdekelje őket az Amerikán túli világ. A haszon érdekli őket, amit abból ki lehet nyerni, de maga a világ nem. Már többször foglalkoztam a globális kormáynzással, ami ismét megjelent a fejemben, mert ezt az amerikai soha nem fogják meglépni. Hogy mit? Amit az ilyen esetekre kellene létrehozniuk.

Jelen esetben ez valami olyasmi lenne, hogy lennének olyan személyek, akik ezeket a szerződéseket elolvassák és értelmezik. Majd lefordítják érthető emberi nyelvezetre és azoknak, akik nem képesek megérteni a jogi nyelvezetet, oda tudnának regisztrálni. Azért nem foglalkozik senki az ilyesmivel, mert ezen a jogászok szakítanak nagy pénzeket, a szegényebb réteget meg ki nem szarja le. Ám azt kellene megérteni, hogy egy világ isteni szintű nem attól lesz, hogy milyen csillivilli felhőkarcolók épülnek, hanem attól, mennyire élhető mindenki számára. Azaz mindenkire kellene gondolni és nem csak önmagukra. Ha valaki csak önmagára gondol, csak önmaga világában válik isteni szintűvé, de a többiekében nem. Akkor sem, ha olyan álmokat keltenek.

Amit felvetettem egy létező probléma és csak egy ötlet a lehetséges kezelésére. Ám amiről írok, ahhoz csak egy apropó.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.